In haar eigen Skogsfloating ontdekt Mirjam Willaert welke internationale koers ze moet gaan varen in de toekomst
26 augustus 2021

Mirjam Willaert van Skogsfloating heb ik het afgelopen half jaar gecoacht in het vinden van een nieuw verdienmodel voor haar bedrijf. Net als vele andere ondernemers was zij getroffen door de gevolgen van corona en stonden de internationale mogelijkheden onder druk. Lees hieronder hoe ik haar in een aantal stappen bewust heb laten worden in haar internationale mogelijkheden.

➣ Wat was de vraag van Mirjam?

Mirjam is eigenaar van het bedrijf Skogsfloating. Een outdoor meeting place, waarbij gewerkt wordt vanuit de formule van Verstillen – Verbinden – Vernieuwen. Op dit moment wordt er gewerkt vanuit een vaste locatie, die geplaatst is in de bossen van Kapellerput.  Vele Nederlandse bedrijven heeft ze al kunnen helpen bij hun vraagstukken rondom organisatieverandering en teambuilding. Maar Mirjam heeft internationale ambities en kreeg de afgelopen 2 jaar de uitrol naar het buitenland maar niet van de grond. Enerzijds door de beperkte reismogelijkheden over de grens en anderzijds omdat ze niet goed voor ogen had hoe ze dit concept internationaal zou kunnen uitrollen. Eind 2020 kwamen wij hierover in gesprek en gaf ze aan dat ze graag hiervoor een coach zou willen inhuren. Maar als kleine zelfstandige had ze daar minimaal budget voor. Gelukkig was en is daar een relevante subsidie vanuit het RVO voor beschikbaar; namelijk de Kickstartvoucher. De subsidie samen aangevraagd en in maart konden we van start.

➣ Hoe hebben we het traject aangepakt?

In het eerste gesprek in april hebben we, aan de hand van een door Mirjam ingevulde intakescan, in kaart gebracht wat de huidige situatie is van Skogsfloating. Daarvoor heb ik gebruik gemaakt van de online leeromgeving van Export Canvas. Daaruit bleek al direct dat zij enorme internationale ambities heeft, of zoals ze zelf zei “Ik zie eigenlijk helemaal geen grenzen in de wereld”. In de maanden daarna hebben er 3 online coaching gesprekken plaats gevonden waarin onderwerpen aan de orde zijn gekomen zoals: doelgroepen, onderscheidend vermogen, concurrentie, ontwikkelingen in de markt en cultuurverschillen.  Dit alles had ten doel om te komen tot een bij Mirjam en Skogsfloating passend nieuw verdienmodel. Tijdens de laatste live sessie heeft zij haar eigen export canvas model ingevuld. Uiteraard zijn nog niet alle vragen beantwoord en kan ze aan de hand van de door ons opgestelde actiepunten verder met haar internationale droom.

➣ Het resultaat
De laatste sessie hebben we gehouden in de vertrouwde omgeving van Mirjam en zijn we neergestreken in de Skogsfloating, die opgebouwd is in de bossen bij Kapellerput. Daar bleek maar weer eens dat het als coach niet gaat om antwoorden te geven op de vragen, maar de juiste vraag te stellen. Na mijn vraag: “Als je nu echt zou mogen kiezen, wat zou je dan vanaf morgen op internationaal gebied willen doen? Waar word je echt gelukkig van?”. Mirjam begint al stralend te vertellen: “Dan zie ik mezelf in een mooie bus de wereld rondreizen en maak het voor mijn klanten overal mogelijk om met behulp van een mobiele skogsfloating, in de natuur, de kracht van een team te ervaren”.

➣ Ervaring van Mirjam
In de volgende zinnen geeft Mirjam aan hoe zij deze coaching heeft ervaren. “Het traject heeft me geholpen om bewust te worden van de richting die ik op moet gaan met mijn bedrijf. Met het eindresultaat, een ingevulde export canvas, ben ik erg tevreden. Alita stelt op het juiste moment de juiste vragen en komt met zeer gerichte feedback. Ze legt geen tijdsdruk op en heeft mij op een prettige manier door dit traject geloodst. Een aanrader!”

Wil jij, net als Mirjam, als ondernemer ook antwoord op de vraag hoe je na de gevolgen van de corona weer internationaal succesvol kunt gaan ondernemen? Volg dan het traject: “In drie stappen op zoek naar nieuwe internationale kansen”. Onder het genot van een kop koffie vertel ik je er graag meer over. Bel of mail mij om een afspraak te maken.
info@mrct.nl 06-13521021

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Samen de reis naar succes maken? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. Bel of mail of vul het contactformulier in.

Adres: Bosrand 154, 5665 ET Geldrop
Telefoon: +31-613521021 | Email: avanwanrooij@mrct.nl