SUCCESVOL INTERNATIONAAL ONDERNEMEN
4 oktober 2021

De grenzen liggen letterlijk en figuurlijk open en daarmee is het voor iedere ondernemer mogelijk om omzet te scoren bij buitenlandse klanten. Vaak zien ondernemers daarbij beren op de weg en weten niet hoe te beginnen en hoe ze een entree op de buitenlandse markt succesvol kunnen laten verlopen. Zou u daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken?

De Nederlandse overheid vindt het erg belangrijk dat Nederlandse bedrijven groeien over de grenzen. Hoe mooi is het dat daarvoor een aantal subsidie vormen beschikbaar zijn, waar u als ondernemer gebruik van kan maken. Zo kunt u geheel gratis of met beperkte kosten gebruik maken van een expert.

Laten we de 5 SIB (Starter International Business) vouchers eens onder de loep nemen.

 1. Starters International Business Coaching Voucher

Bent u mkb’er of zzp’er en heeft u weinig tot geen ervaring met internationaal zakendoen? Dan is de voucher voor individuele begeleiding, de Starters International Business Coaching Voucher, iets voor u! Samen met een coach onderzoekt u de mogelijkheden en risico’s in het buitenland. In drie tot vijf gesprekken krijgt u handvatten om te kunnen starten op de internationale markt.

Het traject kent de volgende drie stappen:

 1. Kansen zoeken: welke landen bieden kansen en passen bij uw bedrijf en product.
 2. Marktinformatie: samen met de coach onderzoekt u hoe interessant de gekozen landen zijn.
 3. Intern onderzoek: tenslotte brengt u in kaart wat er nodig is om succesvol te worden in deze landen. Met een actieplan in handen kunt u starten met internationaal ondernemen.

Dit traject is voor u als ondernemer helemaal gratis! Lees op de site van RVO alle details. SIB Coaching voucher aanvragen| RVO.nl | Rijksdienst

 1. Marktentree Voucher

Weet u al wel in welke landen u de beste kansen ziet voor uw product of dienst? Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het daadwerkelijk betreden van deze buitenlandse markten? Dan is de voucher Marktentree iets voor u. Met deze voucher kunt u een deskundige inhuren die u helpt bij uw concrete internationale vragen, zoals:

 • Introductie bij lokale netwerken
 • Opzetten van een vestiging in het buitenland
 • In contact brengen met potentiële klanten.

Met deze voucher krijgt u maximaal 50% van de expertkosten vergoed, tot een maximum van €2500 excl. BTW.

Ga naar de site van RVO voor alle informatie hierover. SIB Voucher Marktentree aanvragen | RVO.nl | Rijksdienst

 1. Kennisvoucher

Al actief op de internationale markt? En duurzame uitbreidingsplannen? Denk dan eens aan de Kennisvoucher van het RVO. Hiermee kunt u een expert inhuren.

Waarvoor?

 1. Juridisch of financieel advies

Denk daarbij aan contracten laten beoordelen; registreren van een merk in het buitenland; algemene voorwaarden voor exporttransacties opstellen.

 1. Rapport op maat voor een specifieke markt/sector/land

Mogelijke onderdelen van dat rapport zijn: marktanalyse, concurrentieanalyse, zakencultuur of marketingaanpak.

 1. Meerdaagse training internationaal zakendoen

Met aandacht voor samenwerkingsvormen, etiquette, verhogen rendement beurs en missie.

Met de Kennisvoucher kunt u 50% van de totale kosten vergoed krijgen, tot een maximum   van €2500 excl. BTW. Kijk op de site van RVO voor meer informatie.  Kennisvoucher aanvragen | RVO.nl | Rijksdienst

4. Missie voucher
Bent u op zoek naar nieuwe netwerken en klanten in het buitenland? Plannen om naar het buitenland te exporteren? Dan is een deelname aan een beurs of handelsmissie een optie voor u. En met de Missie Voucher van de regeling SIB van RVO kunt u 50% van de deelnameprijs als subsidie ontvangen. Er zijn twee keuzes;
– Of u neemt deel aan een buitenlandse handelsmissie en gaat u met meerdere Nederlandse bedrijven naar een buitenlandse markt;
– Of u staat met andere Nederlandse bedrijven op een buitenlandse vakbeurs (collectieve beursinzending).
Nieuwsgierig? Kijk voor alle details en voorwaarden op de site van RVO. SIB Missievoucher aanvragen | RVO.nl | Rijksdienst

5. Kickstartvoucher
Getroffen in uw internationale business door de corona? Omzet zien dalen doordat u uw producten niet naar het buitenland kon exporteren? Terugloop van gasten in uw hotel/vakantiepark in Nederland? Bestaande of nieuwe klanten niet kunnen bezoeken in andere landen? Dan is de tijdelijke Kickstartvoucher iets voor u.
Samen met een coach gaat u aan de slag om de gevolgen van corona voor uw bedrijf te beperken. Zoeken naar nieuwe verdienmodellen, andere leveranciers, nieuwe doelgroepen of een gewijzigde marketingaanpak. Allemaal mogelijkheden waarvoor u een adviseur kunt inhuren.
Wacht niet langer en kijk op de site van RVO voor meer in formatie. Kickstartvoucher voor internationaal actieve ondernemers aanvragen | RVO.nl | Rijksdienst
Met de Kickstartvoucher kunt u 80% van de totale kosten vergoed krijgen, tot een maximum van €2500 excl. BTW

Kan ik u helpen?
Vele ondernemers heb ik al mogen helpen met hun internationale vragen. Bij het RVO ben ik ingeschreven als coach en mag ik de verschillende SIB-trajecten begeleiden.
Wilt u als ondernemer groeien met uw bedrijf op de internationale markt? Maak dan snel een afspraak en we bespreken welke route voor u het beste is naar internationaal succes.
Voor meer informatie:
Bel: 06-13521021
Mail: avanwanrooij@mrct.nl

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Samen de reis naar succes maken? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. Bel of mail of vul het contactformulier in.

Adres: Bosrand 154, 5665 ET Geldrop
Telefoon: +31-613521021 | Email: avanwanrooij@mrct.nl