WAARDEVOLLE OPDRACHTEN IN 2021
23 december 2021

Soms krijg ik een vraag waar ik niet direct een antwoord op heb. Heb jij zo’n vraag ook gehad het afgelopen jaar?

Gelukkig zijn er diverse vragen, verzoeken en opdrachten dit afgelopen jaar voorbij gekomen waar ik wel een antwoord op had. Lees verder in mijn laatste blog van 2021.

WAARDEVOLLE OPDRACHTEN IN 2021

Het jaar 2021 was voor iedereen bijzonder. Ook voor mij. Er gingen deuren dicht en andere deuren werden geopend. Graag deel ik met jullie wat ik wel heb kunnen doen het afgelopen jaar. Opdrachten met een grote mate van diversiteit maar wel met 2 gemeenschappelijke aspecten:

  • Ik kreeg er een enorme positieve energie van
  • Uitgangspunt bij alles is dat ik werk vanuit de marketinggedachte waarbij de klant werkelijk centraal staat.

De werkzaamheden die ik onder de vlag van mijn bedrijf MRCT in 2021 heb uitgevoerd zijn in 3 groepen te verdelen:

  1. Onderwijs
  2. Internationaal Ondernemen coaching
  3. Reisbegeleiding

1. ONDERWIJS

LOI

Voor mijn trouwe opdrachtgever LOI heb ik een aantal mooie ontwikkelopdrachten mogen uitvoeren. Van het schrijven van de nieuwe modules “Generational Marketing” en “Exportmanagement” tot het opstellen van LTPS’s (Leer en Toetsplannen) en PIM’s (Praktijk Integratie Opdrachten) binnen de opleidingen Commerciële Economie en Ondernemerschap & Retailmanagement. En dat is nog niet alles. Ook dit jaar weer een aantal klassikale lessen mogen verzorgen, weliswaar online. Goed nieuws want een aantal nieuwe opdrachten staan al klaar om aan te beginnen, zoals de ontwikkeling van de module Internationaal Zakendoen.

FONTYS

In september werd ik via mijn netwerk benaderd of ik een aantal modules ter vervanging kon overnemen bij Fontys ACI (Academy Creative Industries) in Tilburg. Gedurende 6 weken heb ik een aantal groepen studenten gecoacht bij het realiseren van hun creatieve concepten. Deze studenten zijn zeer creatief in het bedenken van concepten oftewel oplossingen voor een bestaand probleem gerelateerd aan Quality of Life. Boeiend om ze te onderwijzen in het vermarkten van hun idee.

2. INTERNATIONAAL ONDERNEMEN COACHING

In 2021 heb ik de uitvoering van een nieuwe dienst zeer succesvol kunnen uitrollen. 8 ondernemers heb ik geholpen bij hun internationale ambities. Variërend van bewustwording van internationale kansen tot het zoeken naar nieuwe mogelijkheden als gevolg van de corona crisis.

Starten met internationaal ondernemen

Samen met de ondernemers breng ik eerst in kaart wat hun huidige positie is in de markt, voor welk klantprobleem zij een oplossing bieden en of ze dat wel op een onderscheidende manier doen. Van daaruit gaan we op zoek naar landen die passen bij de ondernemer. En dat kan ook zijn dat ik adviseer om voorlopig niet de buitenlandse markt te betreden maar juist te optimaliseren en te groeien in het eigen land. Waardevolle trajecten waarbij ik altijd als positieve feedback terug krijg dat ik structuur biedt in hun zoektocht naar internationaal succes.

Groeien op de internationale markt

Met vier ondernemers ben ik aan de slag gegaan om te zoeken naar nieuwe verdienmodellen binnen de internationale markt. Al deze ondernemers zijn in hun business getroffen door de corona crisis en hebben een (groot) deel van hun omzet zien wegvallen of konden een daadwerkelijke start met buitenlandse klanten niet maken. Centrale vraag hierbij is veelal: “kunnen we voor de bestaande buitenlandse klanten een andere oplossing (product of dienst) creëren of kunnen we ons bestaande product of dienst ook aan een andere doelgroep aanbieden. Deze ondernemers kunnen weer verder in 2022.

3. REISBEGELEIDING

Helaas ging hier veel niet door. Mensen konden wel weer op reis maar dat werd in mindere mate in groepsverband gedaan. En voor de groepsreizen die wel doorgingen werden reisleiders ingezet die in vaste dienst van een touroperator zijn. Ik werk al jaren als zzp’er, wat in een goed seizoen heel fijn is voor touroperators omdat ze daarmee zeer flexibel zijn. Hoe blij was ik dan ook dat in de zomer Boat & Bike Tours mijn belde of ik beschikbaar was om de week daarna in te vallen op een bootfietsreis in Nederland. Wat heb ik daarvan genoten! Diverse reizen staan al weer in mijn agenda gepland in 2022 en laten we hopen dat ik dan op pad kan.

LATEN WE PROOSTEN EN OP NAAR EEN STRALEND EN SUCCESVOL 2022!!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Samen de reis naar succes maken? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. Bel of mail of vul het contactformulier in.

Adres: Bosrand 154, 5665 ET Geldrop
Telefoon: +31-613521021 | Email: avanwanrooij@mrct.nl